Indeling veranderen van uw badkamer?

Wij hebben aantal belangrijke tips voor u.


Het plannen van een nieuwe badkamer is voor veel mensen een leuke uitdaging. Het moment is eindelijk aangebroken om afscheid te nemen van de jaren ’80 tegels en het verouderde sanitair. Het is nu ook mogelijk om de indeling te veranderen en uw droom badkamer te realiseren, zoals u dat graag wilt.

 

Ontwerpen badkamer
De indeling van uw nieuwe badkamer vormt de basis van het ontwerp. Badkameradviseurs kunnen mooie ontwerpen maken die aansluiten bij uw wensen. De focus van deze ontwerpen ligt vooral bij de materialen en sanitaire voorzieningen. Bij het ontwerpen is het ook van belang om rekening te houden met de technische haalbaarheid en de extra aanpassingen die een aannemer voor u dient te realiseren. Hierbij kunt u denken aan het verplaatsen van uw toilet of douche naar de andere zijde van uw badkamer.

Indeling badkamer hetzelfde houden
De indeling van uw badkamer is soms al prima en blijft dan vrijwel ongewijzigd. Indien u van plan bent de indeling hetzelfde te houden kan dit voordeliger voor u uitpakken. De waterleidingen, afvoer en elektra zitten al op de juiste plek en zijn slechts onderhevig aan minimale aanpassingen. Indien u graag binnen een bepaald budget wilt blijven is dit de beste keuze.

Indeling badkamer aanpassen
Indien er toch verplaatsingen in uw badkamer gaan plaatsvinden van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, dan is het verstandig dit goed af te stemmen met uw aannemer. Misschien wilt u geen concessies doen voor de indeling van een badkamer waar u jarenlang van gaat genieten, dit begrijpen wij heel goed. Houd u er dan rekening mee dat de aannemer mogelijk extra tijd en materialen nodig heeft.

Kosten aanpassingen
Het is dus goed om bij het ontwerp van een badkamer rekening te houden hoeveel u van de indeling veranderd. Technische aanpassingen zoals het verplaatsen van leidingen, afvoer en elektra brengen mogelijk extra kosten met zich mee. Door rekening te houden met deze aanpassingen, bent u goed voorbereid bij het opvragen van een offerte.

Vakman inschakelen
Wilt u graag advies over de indeling van uw badkamer? Wij adviseren u de aannemer uit te nodigen die uw badkamer gaat verbouwen. De aannemer kan u waardevolle inzichten bieden en tips geven over de indeling voor het verbouwen van uw badkamer. Hij is immers diegene die het werk voor u gaat realiseren en veel ervaring heeft met het verbouwen van badkamers.

Vrijblijvend adviesgesprek
U kunt bij ons altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek om de wensen van uw droom badkamer in kaart te brengen. Oost West Bouw is een specialist in het verbouwen van badkamers en veelal werkzaam in de regio Enschede, Hengelo en Almelo.

Neem vrijblijvend contact met ons op.